Actualitat

« Ves enrere

Curso “Creación de Contenidos y Metodologías Didácticas para eLearning”

Curso “Creación de Contenidos y Metodologías Didácticas para eLearning”

Comença el pla de formació en eLearning 2018 per a organitzacions adherides al projecte eFormació.

Dijous passat va començar una nova edició del curs Creació de Continguts i Metodologies Didàctiques per a eLearning que la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ofereix a les organitzacions adherides al projecte eFormació i als seus col·laboradors que vulguen conéixer com crear continguts utilitzant eXeLearning i Moodle.


En aquest curs semipresencial de 40 hores, s'han oferit 20 places, les quals s'han cobert i han donat lloc a una programació d'una segona edició enguany que es realitzarà al maig, i amb la previsió de poder oferir-ne una tercera a final d'any si la demanda contínua constant. Les classes presencials s'estan realitzant a l'aula d'informàtica del PROP I, i cada alumne disposa de l'equipament necessari per a l'aprenentatge.

 

En l'actualitat són més de 900 els títols diferents que s'han impartit a través de la plataforma de formació en línia de la Generalitat, oferides en múltiples cursos. No obstant això, els nous usos de la plataforma eFormació, el canvi tecnològic i la incorporació de l'Aula Moodle i també la necessitat d'incorporar material multimèdia com a estímul i millora d'aprenentatge a l'alumnat, han fet necessari que els cursos s'actualitzen i milloren davant de les tipologies que es podien haver realitzat anys arrere.


En aquesta edició, s'ha revisat i ampliat el contingut, i s'han millorat tant la visió pedagògica, com les possibilitats de creació de continguts multimèdia mitjançant altres ferramentes de programari lliure com és el cas d'eXeLearning, pedra angular d'aquest curs per a la creació de continguts, i han donat més autonomia i coneixements a les organitzacions adherides perquè puguen elaborar-ne els continguts i millorar la qualitat d'aquests. També s'ha reforçat la creació de recursos per a l'Aula Moodle, que les organitzacions adherides al projecte eFormació tenen a la seua disposició en la plataforma des de fa un parell d'anys, la qual cosa els permetrà aportar noves opcions als seus cursos.


La DGTIC a través de l'equip del projecte eFormació ha fet un gran esforç per a impulsar aquesta formació, que tindrà com a resultats la creació de nous continguts més atractius i de qualitat pedagògica, que prompte seran posats a disposició de l'alumnat.


La formació personalitzada i l'assessoria en la creació de continguts, tant des del punt de vista tècnic com pedagògic, són serveis que la Generalitat presta de manera habitual a través de l'equip del projecte, als organismes i entitats que imparteixen formació en la plataforma eFormació, i oferir-los un suport global per al desenvolupament dels seus plans de formació.